Едукација најмлађих учесника у саобраћају

Едукација најмлађих учесника у саобраћају

У Спортској дворани “Младост” данас је у оквиру кампање: “Возачи опрез. Школа је за нас, опрез је за вас” Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, у сарадњи са Савјетом за безбједност саобраћаја града Приједора организовала едукацију из саобраћајних правила и прописа за дјецу из приједорских вртића.

Руководилац Одсјека за возаче, путеве и возила у Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске Никола Торбица изјавио је да се овај вид едукације организује у свим локалним заједницама и који је јако битан дјецу овог узраста.
” Дјецу треба едуковати од малих ногу, прије него што крену у школу, односно у саобраћај како би научили основна правила и овдје смо са саобраћајним полигоном на којем су сви елементи који су битни за дјецу овог узраста”, рекао је Торбица.
Он је додао да је то “десет лекција које живот значе” дакле лекције како се прелази преко коловоза гдје има или нема пјешачких прелаза, како се креће у ноћним условима и све остале ствари бине за дјецу.
” Рад са дјецом је улагање у будућност и једино тако ћемо имати боље и квалитетниј возаче и самим тим мање саобраћајних незгода и бољу безбједност у саобраћају”, истакао је Торбица.
Секретар Савјета за безбједност саобраћаја града Младен Кулунџија изјавио је да је ова едукација имала за циљ да малишани додатно науче и формирају исправне ставове о саобраћају обзиром да идуће године крећу у први разред основне школе.
” Ова едукација ће свакако значити јер ћемо у наредним годинама добити учеснике у саобраћају који ће имати већу колићину знања и формиране ставове у овој области”, рекао је Кулунџија.

Извор: https://www.prijedorgrad.org/