Пријем код градоначелника поводом славе “Светог Саве”

Пријем код градоначелника поводом славе “Светог Саве”

Градоначелник Приједора Слободан Јавор је , поводом предстојеће школске славе Светог Саве, данас организовао пријем за директоре приједорских основних и средњих школа , високошколских установа и Дјечијег вртића ” Радост”.

Градоначелник је присутнима упутио честитке за постигнуте резултате у раду те уручио пригодне захвалнице за њихов допринос унапређењу образовно -васпитног процеса.
Он је у свом обраћању нагласио и да је сарадња Градске управе и образовних установа у Приједору на високом нивоу и да треба и даље да се развија у том правцу уз непрестано сагледавање приоритета сваке од образовних установа како би се омогућили квалитетни услови за одвијање образовног процеса.
“Чињеница да наши ученици остварују добре резултате и да су понос нашег града гдје год се такмиче и показују висок ниво знања, показатељ је квалитетног рада са њима и тако треба да буде и убудуће”, истакао је Јавор додајући да је образовање стуб сваког развијеног друштва те да је улагање у образовање , значајно улагање у будућност.
Пријему су присуствовали и просвјетни радници које је ове године Министарство просјете и културе Републике Српске наградило Светосавском повељом, потом најбоља учитељица приједорске регије награђена испред Друштва учитеља Републике Српске и награђени за допринос у организацији Светосавске академије.